Реконструкція території навколо музею М.М. Коцюбинського: Вінницька міська рада оголосила конкурс найкращого проєкту

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінницька міська рада оголосила Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію ревіталізації території музею М.М. Коцюбинського з облаштуванням громадського простору на прилеглій території. Конкурс проводитиметься до 3 жовтня 2021 року.

Ділянка розташована в найстарішій частині мікрорайону Замостя у Вінниці та є історичною територією хутора Абазівка, що належав діду письменника. На сьогодні вона складається з двох зон:

перша – це територія музею-садиби Михайла Коцюбинського (включає меморіальні будівлі, адміністративний корпус і територію саду),

друга – територія змішаного використання (площа з пам’ятником, дитячий майданчик і зона тротуару).

Навколо ділянки є житлові багатоповерхівки, гаражі, сараї, готель, кафе та ресторани, торговельний центр і крамниці. Також ця територія прилягає до проспекту Коцюбинського, що є однією з ключових транспортних артерій міста і використовується для того, щоб з залізничного та центрального автовокзалу потрапити у місто.

Сад і частина площі створюють відчуття невеликої оази – залишку колишнього хутора Абазівка в урбанізованому просторі Замостя, історичний каркас вулиць весь цей час формувався навколо садиби.

Коментарі у Facebook