Обласний шаховий турнір у Комаргороді виграли шахові «романтики»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Він був присвячений пам`яті генерал-лейтенанта, героя Другої світової війни Петра Залізюка, який народився саме в цьому селі.

Змагання пройшли за підтримки сільського голови Комаргорода Володимира Шевчука, обласної федерації шахів і меценатів з торгового дому «Фінпром» і ТОВ «Зернопродукт-Липівка».

У приміщенні Комаргородської школи на старт вийшли 64 юнаків і дівчат різного віку – від молодших класів до студентів. Вони представляли Томашпільський, Піщанський, Немирівський райони, Вінницьку ДЮСШ № 6 та її філію – шаховий клуб «Романтик».


В командному заліку «пальму першості», як і передбачалося, здобула об’єднана команда обласного центру. Срібло – в команди Комаргородської школи, де проводить тренування із шахів головний організатор турніру Володимир Павловський. Третє місце розділили команди Піщанського і Немирівського районів.

Спортсмени провели шість турів за швейцарською системою, після чого визначили призерів в особистому заліку. В підсумку перше та друге місця розділили вихованці шахового клубу «Романтик» (президент – Олександр Козаченко) і ДЮСШ № 6 Лев Кержнер і Богдан Станіславський. Вони зіграли між собою внічию і набрали по 5,5 очок з шести можливих.

Долю золотої нагороди визначив додатковий коефіцієнт Бухгольца. За цим показником чемпіоном в загальному заліку та серед юнаків старших 12 років став Лев Кержнер, який опановує шахи лише 1,5 роки. Срібло у цій же групі виборов Богдан Станіславський. А бронзу – молодший із братів Кержнерів – Даніель.

В заліку серед молодших юнаків (до 12 років) переміг Владислав Пюро – 5 очок. Разом із ним на п’єдестал пошани піднялися Ілля Голуб та Іван Крамаренко.

Серед старших дівчат не було рівній Вікторії Швець, серед молодших – Анні Кавун. Всі ці призери переважно мали високі розряди та представляли Вінницю. Організатори передбачили кілька цінних подарунків й для гравців Томашпільщини.

Взагалі рівень організації змагань був високим. Недарма арбітраж забезпечили судді обласної федерації шахів на чолі із директором Вінницької ДЮСШ № 6 Миколою Боднаром. В перервах між турами юних гравців та їх наставників запросили за обідній стіл та запропонували взяти участь у товариському футбольному поєдинку.

Отже, Комаргород вдало прийняв естафету у Вапнярки та Благодатного, де раніше проходили аналогічні чемпіонати.

Прес-служба Вінницької обласної федерації шахів

Коментарі у Facebook