Три медалі в Сербії здобула вінницька фехтувальниця

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Все спорядження та зброя — точно відтворені копії середньовічних аналогів. Позмагатись за нагороди приїхали спортсмени із 40 країн світу. Для них облаштували табір відповідно до норм і умов епохи Середньовіччя. Після урочистого параду учасники поклялись чесно боротися, дотримуватися правил і шанобливо ставитися до ворогів.

Усі чотири дні боїв були досить напружені та цікаві. В результаті збірній Україні вдалось здобути аж шість нагород та посісти друге у місце у загальному рейтингу після Росії. І в цьому велика заслуга вінничанки Ольги Грабовської. Вона виграла єдине «золото» турніру у вправі «алебарда» (це холодна зброя, яка складається з тримача та поєднання бойової сокири і списа).


Вона обійшла росіянку та американку. Крім того, отримала срібну медаль у «полуторному мечі».

Відомо, що Ольга Грабовська за фахом археолог, працює у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї. Окрім того, пише кандидатську дисертацію, досліджує вінницьку цеглу. Захоплюється історичним фехтуванням та неодноразово посідала призові місця на змаганнях. Зокрема у 2018 році в Італії вона отримала теж дві медалі. Спортом професійно займається і чоловік Ольги.

Вже 19 травня наша землячка виступить на лицарському турнірі до дня святого Дунстана, який відбудеться у Стадниці.

Віталіна Володимирова

Коментарі у Facebook