Чемпіоном ІІІ Всесвітніх ігор з сумо став вінничанин Важа Даіаурі

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Вихованець та тренер Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5 Важа Даіаурі здобув нагороду найвищого ґатунку на III Всесвітніх іграх з єдиноборств. Цього року змагання проходять у місті Ер-Ріяд у Саудівській Аравії.

Спортивна подія зібрала понад 1500 атлетів із 120 країн світу. Атлети змагаються у 16 різних видах спорту. Україну на Іграх представляють 57 спортсменів із 11 видів спорту.


Вінницький сумоїст виступав у ваговій категорії до 115 кілограмів, в якій брали участь 16 досвідчених спортсменів. Важа Даіаурі не поступився в силі та вправності жодному своєму суперникові та виборов заслужене «золото».
Також в абсолютній категорії наш спортсмен переміг Руї Апаресідо з Бразилії та здобув бронзову нагороду.

Як розповів Заслужений тренер України, тренер-викладач міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5 Важа Даіаурі (старший), – III Всесвітні ігри з єдиноборств за форматом схожі на Всесвітні ігри з неолімпійських видів спорту.

«Це досить молодий мультиспортивний турнір, який вперше провели у 2010 році. Рівень змагань дуже високий, організація на вищому рівні. – говорить Важа Даіаурі (старший). – Зокрема, на змаганнях я був не тільки суддею, а й тренером Важі. Того року він став чемпіоном XI Всесвітні Ігри з неолімпійських видів спорту, у цьому році він став чемпіоном світу і тепер перед ним стояло завдання здобути перемогу на III Всесвітніх іграх із єдиноборств, з яким він справився на відмінно! В абсолютній категорії було 50 сильних світових спортсменів, але Важа і тут показав високий результат та здобув бронзу».

Також тренер зазначив, що цей турнір зібрав найкращих та найсильніших спортсменів із різних континентів. Найпопулярніші й масовіші єдиноборства об’єднали під егідою «СпортАкорду». Айкідо, бокс, боротьба, дзюдо, джиу-джитсу, карате, кендо, кікбоксинг, Муей-Тай, сават, самбо, сумо, тхеквондо, ушу та фехтування збирають тисячі глядачів.
«Здобув безкомпромісну перемогу, віддавши всі свої сили та отримавши натомість омріяну золоту медаль Всесвітніх ігор із єдиноборств! Завдячую своїй перемозі Заслуженому тренеру України та моєму батьку – Важі Шотайовичу Даіаурі», – підкреслив переможець змагань Важа Важайович Даіаурі.

«В черговий раз спортивна сім’я показала свою українську спроможність на найвищому міжнародному рівні. Важа молодший зібрав усі найвищі нагороди, які є у світовому рейтингу, від чемпіонату Європи до Всесвітніх ігор. І приємно те, що зупинятись цей спортивний тандем не збирається», – підкреслив голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Коментарі у Facebook