Студенти ВНТУ побували на будівництві чергового об’єкту у межах Програми “Муніципальне житло ВМТГ”

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 24 жовтня, студенти-першокурсники Вінницького національного технічного університету побували на будівництві чергового об’єкту у межах Програми “Муніципальне житло ВМТГ”. На вулиці Привокзальній, де триває активна робота ще з літа цього року, будівельники вже звели підземний паркінг, провели інженерні комунікації та зараз встановлюють вертикальні елементи третього поверху будинку.

Заступник міського голови Андрій Очеретний переконаний, що залучення молодих спеціалістів до практичної частини необхідне для якісного навчання. Тому Вінницька міська рада регулярно організовує навчальні візити для майбутніх проєктантів, інженерів, будівельників та інших фахівців спільно з адміністраціями університетів.


“До нас сьогодні долучилися студенти-першокурсники Вінницького національного технічного університету, які вже мають можливість на практиці бачити, як саме виглядає процес зведення об’єктів. Це молоді спеціалісти, які в майбутньому будуть залучені до відновлення та відбудови України. Міська влада у співпраці з університетами робить все можливе для того, щоб показати молоді, що робота в нас є і реалізувати свій потенціал можна вдома, а не за кордоном. Однозначно, молодих людей потрібно супроводжувати, щоб вони працювали на економіку України”, – зауважив Андрій Очеретний.

Під час огляду будівництва, першокурсникам розповідали, за яким принципом та технологіями зводять об’єкт. Десятиповерхівка на вулиці Привокзальній, 30 буде каркасно-монолітною і важливими складовими тут є енергозбереження та екологічність.

“У квартирах та під’їздах встановлять якісні вікна, які захищатимуть від низьких температур та шуму. Паралельно тут виконується чимало робіт, пов’язаних з проведенням інженерних мереж, а навколо вже стартувало облаштування благоустрою. Якщо говорити про безпеку, то багатоповерхівка на Привокзальній вже третя, де проєктом передбачений підземний паркінг подвійного призначення – тобто не лише для авто його можна використовувати, а й як укриття у разі повітряної небезпеки, – розповідає Андрій Очеретний. – На даний момент вже маємо два поверхи, а в двох секціях – зведений і третій. Програма діє у Вінниці з 2009 року і, найголовніше, що вона викликає довіру вінничан, а це дуже важливо. Принципи, які ми сповідуємо, і на яких неодноразово наголошував Вінницький міський голова Сергій Моргунов – це надійність та безпека”.

Нагадаємо, вартість реалізації 1м2 становить 27 900 грн та залишається однією з найнижчих на первинному ринку житла у Вінниці.

Учасниками Програми стали майже 70 осіб, з них: 25 – учасників бойових дій в російсько-українській війні; 5 – працюючих або самозайнятих (ФОП) внутрішньо переміщених осіб; 10 – працівників закладів освіти і охорони здоров’я; 5 – працівників правоохоронних органів; 4 особи – члени першого ступеня спорідненості сімей загиблих учасників бойових дій російсько-української війни; дві особи з інвалідністю І групи та 15 – інші категорії громадян.

Коментарі у Facebook