Вінниця продовжує налагоджувати партнерські зв’язки із представниками різних закордонних установ та організацій на рівні муніципалітетів

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінниця продовжує комунікацію та налагодження партнерських зв’язків із представниками різних закордонних установ та організацій на рівні муніципалітетів. Учора, 24 жовтня, очільник міста зустрівся з ветераном служби в ООН та директором Хайлендського інститут в Боулдері (США) Дугласом Ґарднером.

«Мав можливість зустрітись із ветераном служби в ООН та директором Хайлендського інститут в Боулдері (США) Дугласом Ґарднером. Наразі він активно сприяє розвитку співпраці з Вінницьким педуніверситетом в питаннях роботи з психологічними травмами військових та дітей, які виникли через війну. В умовах війни і після нашої перемоги – це питання буде залишатися актуальним», – зазначає Сергій Моргунов.


У 2002 – 2004 роках Дуглас Ґарднер був координатором програми розвитку ООН в Україні. Зараз багато працює в сфері різносторонньої допомоги ветеранам військової служби США. Він амбасадор Міжнародного інституту вивчення травми.

“Сьогодні для мене дуже емоційний момент, тому що я працював в Україні 20 років тому. Зараз я живу в Колорадо, місті Боулдер. Очолюю аналітичний центр в Хайлендському інституті в Боулдері. Зважаючи на те, що я багато часу прожив в Україні, саме з нею пов’язана моя діяльність. Ми сконцентрувалися на роботі з воєнною травмою. Ця тема буде досить важливою коли настане Перемога. Неймовірну роботу в цьому напрямі робить і Вінницький педагогічний університет. Наша мета просувати цей напрям роботи разом”, – зауважив Дуглас Гарднер.

Разом з тим, за його словами, питання роботи з воєнною травмою – це лише частина мети його візиту до Вінниці.

“Дуглас Ґарднер також ініціює партнерські відносини з одним із міст штату Колорадо, тож будемо рухатись у цьому напрямку. Дякую пану Ґарднеру за візит і за бажання налагоджувати дружні стосунки між нашими закладами та містами», – повідомив міський голова Сергій Моргунов”.

Як зазначає волонтер, його приємно вразило те, що Вінниця неодноразово була визнана найкомфортнішим містом для проживання.

“Таким же є місто Боулдер. І це мене надихнуло на ідею про можливість поглиблення відносин між двома містами. Серед американських міст, Боулдер, теж є одним з найпривабливіших для життя. В місті є великий університет на 40 тисяч студентів. В нас велика концентрація потенціалу для розвитку науки та технологій. Крім того, Боулдер – це місто дружнє до довкілля. Це стосується і енергоощадження та зниження викидів”, – розповів Дуглас Гарднер.

Коментарі у Facebook