Хор «Весна» із Вінниці переміг на Міжнародному хоровому фестивалі-конкурсі «А RUGINIT FRUNZA DIN VII»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Хор «Весна» учнів базового підрівня закладу культури «Вінницька дитяча музична школа № 1» здобув перемогу і звання лауреатів I премії в Міжнародному хоровому фестивалі-конкурсі «А RUGINIT FRUNZA DIN VII», який проходив з 19 по 22 жовтня у місті Кишинів, Молдова.

Як розповіла керівниця хору Вікторія Затворницька, учасники колективу мали чудову можливість виступати в прекрасних залах міста Кишинів та отримали неоціненний досвід та творчий взаємообмін.
Вінничани виконували композиції патріотично спрямування: «Молитва за Україну» Миколи Лисенка, «Вийди, вийди, Іванку» в обробці Василя Уманця, «Kyrie» Nancy Telfer та «Festival Sanctus» John Leavit.


У перший день хор «Весна» виступив на урочистому відкритті фестивалю-конкурсу, який відбувся у «Національному музеї мистецтв Молдови», у другий – на Міжнародному конкурсі. 21 жовтня вінничани представили нашу країну на концерті національної музики, який відбувся в залі «Національного музею етнографії та природничої історії Молдови». Святковим та урочистим для колективу стало 22 жовтня, адже виступ на Гала-концерті лауреатів конкурсу в Органному залі приніс для хору перше місце та «Золотий» диплом.

«Важливою складовою існування будь-якого музичного колективу є «живі» виступи. Для нас це дуже цінно: досвід живого спілкування, оцінювання професійного журі, особливо з урахуванням того, що за попередні 3 роки хоровий колектив не мав можливості виїжджати та виступати «наживо». Сьогодні надважливо розповідати світу про події в Україні, важливо нести у світ українську музику говорити про нас, про наших дітей, що й обговорювалося із колегами-диригентами на творчій зустрічі. Дякую Ользі Бабошиній – члену журі з України за ідею участі в конкурсі, адміністрації закладу «Вінницька дитяча музична школа № 1», концертмейстеру Вікторії Яровій та батькам за підтримку та віру в нас. Велика подяка дітям, що у таких складних умовах змогли зібратись та достойно представити нашу країну на конкурсі, за їх старанність і самовіддачу. Поїздка була насиченою виступами, творчою атмосферою, приємною втомою. Своїм співом наближаємо перемогу нашої України! Дякуємо ЗСУ за їх силу, за те що можемо жити й творити!» – говорить керівниця хору та викладачка ВДМШ № 1 Вікторія Затворницька.

Станіслава Шленчак, учасниця хору «Весна» відзначила: «Ми в захваті від нашої неймовірної поїздки до Молдови з хором! Виграти перше місце на конкурсі було справжнім досягненням для нашої команди. Наші музичні досягнення відображають безмежні зусилля та талант. Ця подорож назавжди залишиться в наших серцях, наповнена незабутніми спогадами та музичними емоціями».

Також ще одна вихованка творчого колективу, Ольга Франишена додала: «Ця поїздка надихнула мене і показала, що всі наші старання були не даремними! Ми зробили нову програму за місяць. Я вважаю, що це дивовижно! Хочу подякувати усім викладачам музичної школи, які навчають та допомагають нам. А особливу подяку висловити керівнику хору: Вікторії Затворницькій та концертмейстеру Вікторії Яровій за те, що повірили в нас і надихнули нас на перемогу!»

Окрім виступів, вінничани відвідали й музеї міста Кишинів, довідались про історію сусідньої країни та знайшли нових друзів.

«Ця поїздка була несказанно цінним досвідом, для більшості учасників хору це був перший шанс самотужки показати чого ми, українці, варті. Кожен виступ був оточений фурором та підтримкою, та за цей час у багатьох із нас зʼявилися друзі з Молдови та інших країн. Відчуття перемоги тільки посилило нашу рішучість та довело що кожна маленька перемога приведе до головної. Дружба та підтримка у колективі дуже зміцнилась за ці декілька днів, на мою думку, саме завдяки нашому керівнику», – підкреслила учасниця хору «Весна» Анастасія Невмержицька.

Коментарі у Facebook