Вінницький комітет з впровадження Стратегії розвитку туризму розпочав свою роботу

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

18 грудня, відбулося засідання Комітету з управління впровадженням Стратегії розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року, до якого увійшли представники й представниці профільних структурних підрозділів Вінницької міської ради і Вінницької ОДА, а також дотичних до туристичної сфери установ та організацій. Присутні зібралися, щоб обговорити подальші кроки з реалізації туристичної стратегії та її проєктів. 

Під час засідання Комітету з управління впровадженням Стратегії розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року було презентовано механізм реалізації та моніторингу першого галузевого стратегічного документу територіальної громади.

Стратегія розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року була розроблена за підтримки проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), який впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, та затверджена на засіданні Вінницької міської ради 25 вересня 2020 року.

Заступник Вінницького міського голови, голова Комітету Андрій Очеретний зауважив, що стратегічний документ з розвитку туризму міста Вінниці скерований на покращення умов життя як мешканців, так і гостей через поліпшення бізнес- та інвестиційного клімату міста, його культурної привабливості, якості міського середовища та системи надання ринкових і неринкових послуг. 

Консультант Проєкту ПРОМІС Олександр Волошинський презентував членам та членкиням Комітету механізми впровадження Стратегії: діяльність робочого органу, план реалізації, систему моніторингу, звітування та актуалізації. Щороку відповідальні виконавці надаватимуть інформацію для проміжного аналізу та зведених аналітичних звітів, які направлятимуться на розгляд міському голові та робочій групі з формування бюджету, а також профільним комісіям міської ради. Це дозволить враховувати потреби фінансування тих чи інших заходів і проєктів, що є пріоритетними для досягнення цілей Стратегії. Кожні три роки відбуватиметься публічне циклічне звітування щодо виконання Стратегії, що дозволить коригувати її відповідно до реалій часу та можливостей бюджету громади і зовнішніх джерел фінансування.

Ознайомившись із механізмами впровадження Стратегії, присутні перейшли до обговорення структури майбутнього Плану реалізації. Згідно зі сформованим планом протягом 10 років будуть втілюватися заходи та проєкти Стратегії через різні цільові програми територіальної громади, а також залучення інвестицій та донорської підтримки. Відстеження реалізації вказаного плану відбуватиметься як через систему індикаторів, так і шляхом аналізу виконання тих чи інших проєктів. 

Коментарі у Facebook