Україна зафіксувала новий доказ фінансування Росією бойовиків

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Генеральна прокуратура України (ГПУ) отримала чергові докази фінансування Росією тероризму на тимчасово окупованій території Луганської області. Відомство зафіксувало застосування бойовиками сучасних російських гранатометів РПГ-32 ‘Баркас’. Про це повідомили в прес-службі ГПУ.


Як розповіли у відомстві, 25 вересня 2019 року після обстрілу бойовиками так званої ‘ЛНР’ населеного пункту Золоте-3 на Луганщині, прокурори спільно з контррозвідкою СБУ вилучили залишок боєприпасу – реактивного протипіхотного гранатомета.

Знайдений боєприпас не перебуває на обліку Збройних сил України, а з 2008 року відноситься до комплексу озброєння Збройних сил Росії.

‘Отримані докази будуть використані у справах проти Російської Федерації в міжнародних судових інстанціях’, – запевнили в ГПУ.

Нагадаємо, минулого року перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг повідомив про зафіксовані факти присутності російських військ на Донбасі – як техніки, так і військових регулярної армії РФ.

Коментарі у Facebook