В Україні відклали тотальний перехід на нові банківські рахунки

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Банкам України дозволили приймати документи на переказ коштів з реквізитами за стандартами ‘код банку’ і ‘рахунок’ до 12 січня 2020 року, а не до 31 жовтня, як планувалося раніше. Про це повідомила прес-служба Національного банку України (НБУ).


Таким чином, з 13 січня 2020 року буде дозволений тільки стандарт IBAN, який поступово вводять в Україні з 5 серпня 2019 року.

Відстрочити перехід на новий стандарт НБУ вирішив після звернення Державної казначейської служби. Рішення вступило в силу сьогодні, 2 жовтня.

У відповіді на звернення казначейства в Нацбанку також нагадали, що з 5 серпня банки в Україні відкривають клієнтам нові рахунки тільки за стандартом IBAN, а діючі рахунки поступово змінюють відповідно до нових вимог.

За оцінками регулятора, до 1 жовтня кількість початкових платежів за стандартом IBAN в системі електронних платежів НБУ склало 61% від загальної кількості платежів.

В тренді

Ціни на автогаз в Україні: з’явився прогноз на жовтень

Нагадаємо, з 1 жовтня почали діяти нові рахунки для зарахування податків за стандартом IBAN. Всі уповноважені органи вже повинні видавати нові реквізити.


IBAN – International Bank Account Number, міжнародний номер банківського рахунку.


До слова, раніше НБУ також дозволив банкам обслуговувати українців за закордонними паспортами. Детальніше – в сюжеті новин ‘Сьогодні’:

Коментарі у Facebook