Гордон у Вінниці хвалив Зе, агітував за Смешка та шукав своє вінницьке коріння (відео)

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Він трішки запізнився із потягу і одразу вибачався чистою українською перед  місцевими журналістами в готелі “Поділля”. Бо сам  журналіст…

А ще Гордон розповів   чому не йде у Раду, про знайомство і чесноти Зеленського, всі найкращі риси Ігоря Смешка та пошук могил своїх прадідів на кладовищах і архівах Вінниці.

Про вибори


За словами Гордона, його завдання зробити так, щоб у Верховній Раді існувала коаліція між “Слугою народу” і партією Смешка, а синтез досвіду та молодості дасть Україні результат. Сам він запевнив, що не планує обиратися народним депутатом, а після кампанії продовжить займатися журналістською діяльністю.

“З Ігорем Смешком ми знайомі з 2003 року. Він був головою Служби безпеки України і тоді ми познайомилися… під час якогось заходу. З тих пір ми дружимо сім’ями. Він дуже фахова людина,” – запевняє Гордон.

Після цього голова штабу партії уточнює, чому співпрацює саме з ним:

“Ігор Петрович людина, яка пройшла всі сходинки державотворення. В нас є проблема, що чимало політиків стають такими не проходячи подібний шлях. Не зростають. В нас міністрами ставали люди, які на Майдані голосніше за всіх кричали: “Слава Україні”. Це жах. В них не було фаху, професіоналізму. Деякі просто акторами добрими були, як, зрештою, і наш колишній президент Петро Олексійович. А Смешко – це мудра досвідчена людина, яка все розуміє і дуже порядна. Порядність – це перше, що мене в ньому підкорює”.

Кого Гордон «сватав» у президенти до Зе?

Раніше Дмитро Гордон розповідав, що перед Смешком пропонував балотуватися на пост Президента й іншим людям, зокрема, відомому лікарю Євгену Комаровському, гарантуючи свою підтримку, але отримав відмови. Нагадуємо йому про це:

“Мені не байдуже, хто в моїй країні буде президентом. Я думаю про себе, і кожен на мою думку, повинен думати про себе. Коли я сьогодні здаю в оренду свою нерухомість і вона коштує приміром 10 доларів, і я розумію, що якби був інший інвестиційний клімат в Україні, вона б коштувала 100 доларів. Тобто, я розумів, що президентом мусить бути людина, яка капіталізує країну. Зробить середній клас головним. Я ходив з пропозицією стати президентом до трьох людей. Перша людина думала-думала і відмовилася. Я не назву хто це, тому що це дуже поважна особа і він просив, щоб я його не називав.

Другий, до кого я прийшов, був лікар Комаровський. Я його дуже люблю. Красень, в моєму розумінні. Він приїхав до мене додому, провели з 4-5 зустрічей. Сказав: “Ні, Діма, я не можу, якщо мене почнуть ображати чи мою сім’ю, я не витримаю цього”.

І третій до кого я приїхав – Ігор Смешко. Це було 25 грудня минулого року. Напередодні я сказав, що протягом 10 днів з’явиться людина, яка переверне всі виборчі перегони в Україні. Ігор Петрович відмовлявся, тоді йому сказав: “Якщо ви не висунете свою кандидатуру, то піду я, а ви будете головою штабу” – після цього він погодився”.

Де могила прадіда Гордона у  Вінниці?

Несподівано Гордон відходить від теми політики та починає розповідати про своє “коріння” з Вінниччини. За словами журналіста, бабуся та дідусь родом з регіону, а у місті знаходяться могили прабатьків, які він на сьогодні намагається розшукати.

“Я дуже хочу знайти могили своїх прабабусі та прадідуся. Від свого дядька знаю, що вони поховані у Вінниці. Я зателефонував людині, яка керує похоронними справами у місті та попросив знайти могили. Пообіцяли, що знайдуть, але на сьогодні ще не встигли. Кропітка робота. Це 40-ві роки ХХ століття вони поховані у Вінниці. Але я дуже хочу знайти ці могили і встановити пам’ятники. Я їх особисто не знав, але хочу це зробити. Але я відчуваю Вінницю своїм містом, тому що і моя бабуся народилася тут і дідусь також.”

Коментарі у Facebook