На виборах голів ОТГ перемогли старі кадри

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

В останній день червня у п’яти об’єднаних територіальних громадах нарешті відбулись вибори голів, адже в зв’язку із воєнним станом в грудні минулого року їх перенесли.

Уже відомі попередні результати голосування, які засвідчили довіру людей до попередніх керівників. Зокрема у Літинській ОТГ, яка включає в себе Літин та Селищанську сільраду, обрали діючого голову Анатолія Бичка від «Батьківщини». За нього віддали голоси 52% виборців. Крім того, було обрано 26 депутатів. У громаді Сутисок на Тиврівщині перемога дісталась Леоніду Дідуху. 31 жовтня 2010 року він вперше був обраний селищним головою. 25 жовтня 2015 року посів дану посаду вдруге.


Соболівську ОТГ Теплицького району очолила діюча голова Віра Осауленко, яка має велику підтримку виборців. За Віктора Кособуцького з Павлівської ОТГ віддали 53,6% голосів. Теплицьку ОТГ очолив Руслан Трамбовецький. В зв’язку з приєднанням нових населених пунктів до вже створених Бабчинецької та Томашпільської громад там відбулись додаткові вибори депутатів.

– Суттєвих правопорушень, які б вплинули на результати виборів, не було зафіксовано. Триває процес на прийняття територіальними комісіями виборчої документації. Опрацьовуються протоколи, визначаються переможці та підбиваються підсумки. Думаємо, що за день-два будуть остаточні результати, — повідомив керівник виборців України у Вінницькій області Владислав Телень.

Втім, у соцмережах після виборів стали викладати фото сухпайків, які начебто одному з кандидатів допомогли перемогти… Але офіційно таких заяв не надходило.

Валентина Лісова

Коментарі у Facebook