Хто із вінничан у партсписках до ВР? «Вінницькі» нині – в опалі

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Адже під час моніторингу практично усіх перших «десяток» і «двадцяток» провідних партій України рідко де зустрінеш людину із Вінниці чи Вінниччини… Невже мода на «вінницьких» так різко пройшла, як свого часу на «донецьких» після втечі Януковича? А ще 5 років тому по Україні гуляв анекдот, що вінничан ловлять буквально по трамваях-тролейбусах і призначають на відповідальні посади в Києві… Тепер все інакше – і показувати свою вінницьку прописку, мабуть, вже не престижно?


І все ж у першій 10-ці «Української стратегії Гройсмана» на 8-му місці 46-річний уродженець Вінниці Андрій Тетерук — командир добровольчого батальйону «Миротворець», народний депутат 8-го скликання… І на дев’ятій позиції списку Павло Яблонський, секретар Вінницької міської ради. А мер Вінниці Сергій Моргунов та голова ВінОДА Валерій Коровій, за словами прем’єра під час візиту в Немирів, «не йдуть на вибори до ВР…» Цікаво, чому?

На жаль, в сотні кандидатів «Слуги народу» Зеленського жодного вінничанина!

Як повідомила лідер обласного осередку Людмила Щербаківська, в списках «Батьківщини» 8 відомих вінничан. Але, за словами першого із них – це дуже далеко. Сама ж   Л. Щербаківська йде на вибори по 14-му округу мажоритарником, як і ще 7 голів обласних парторганізацій. Окрема інтрига в топ-рядах Олега Ляшка і ще кількох ведучих партій, де важко знайти вінничан…

Втім, як виняток, у «Громадянській позиції» Анатолія Гриценка таки є 4-м у списку «умовний» вінничанин – екс-нардеп по Хмільнику Микола Катеринчук. А голова обласного осередку партії Гриценка – Анатолій Гайструк 18-й, Володимир Воловодюк – 65-й…

Також у першій де-

сятці списку партії «Сила і Честь» Ігоря Смешка генерал-лейтенант Володимир Тимошенко. Про Володимира Андрійовича відомо, що він народився у селі Конатківці Шаргородського району, правоохоронець, державний діяч, професор, доктор юридичних наук. Державний службовець І рангу… Пройшов всі щабелі кар’єрного зростання в КДБ та СБУ. Відомий фахівець у галузі протидії розповсюдження наркотиків.

Далі буде…

Сергій Годун

Коментарі у Facebook