Як 21-річний нацгвардієць врятував життя

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Того вересневого ранку пані Надія до “прозорого офісу” прийшла з самого ранку. У черзі простояла кілька годин, аби оформити субсидію. Потерпіла вже виходила з адміністративного приміщення і раптом знепритомніла. Єдиний, хто надав їй домедичну допомогу – солдат Антон Олійник, який ніс службу з охорони громадського порядку в центрі адміністративних послуг.


– Родом я з Олександрівки Тростянецького району. Після школи навчався у Тульчинському училищі на лісника та водія категорії С, далі був Іллінецький аграрний коледж. Але так сталось, що за спеціальністю не працював. У жовтні виповниться рік, як я на строковій службі в армії у частині 3008. Близько трьох місяців я на посту охорони громадського порядку у “прозорому офісі” на Брацлавській. Служба проходить відносно спокійно, інколи вгамовую шквал емоцій людей, – каже Антон Олійник. – 12 вересня я заступив на пост й звернув увагу на пенсіонерку, яка вже виходила. Раптом її почало хитати, підкосилися ноги, і вона ледь не впала на підлогу. Я впіймав незнайому жінку, яка втратила свідомість, легенько поклав хустинку під голову, розстебнув ґудзика, аби вистачало свіжого повітря. Викликав “швидку допомогу”. Далі перевернув потерпілу на бік. Нахилився, прислухався, чи дихає. Розтер скроні та ділянки біля вух. Підніс до носа вату з розчином амікаку. Вже коли жінка прийшла до тями, посадили її на диван й дочекались медиків. Коли я пояснив їм свої дії, вони подякували за допомогу. Слова вдячності почув і від жінки.

Коли приїхала “швидка допомога”, жінка вже прийшла до тями. Однак лікарі наполягли проїхати до медичного закладу. Після ретельного огляду медики потерпілу відпустили.

– Відповідно до програми бойової підготовки кожен гвардієць в обов’язковому порядку проходить курс тактичної медицини, де є проходження стрес-тесту, тобто під впливом шумових, психологічних та фізичних навантажень військовий повинен вміти самостійно надати домедичну допомогу собі та товаришам, – каже начальник групи бойової та спеціальної підготовки майор Олександр Вітковський.

Прессекретар військової частини Анна Лазуренко додає: за зразковий вчинок, виконання службових обов’язків, рішучість та вміння діяти в екстремальних ситуаціях командування 3008 солдата-героя заохотило.

Віталіна Трудько

Коментарі у Facebook