Чемпіонат Вінниці зі швидких шахів виграв Владислав Полігас із Жмеринки

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Це змагання, які започаткувала однойменна громадська організація на чолі із міжнародним гросмейстером Аркадієм Найдічем (Німеччина).

8 червня у залі МДЮСШ № 6 на старт вийшли 62 спортсмена. Вони представляли не лише місто над Бугом, але й Хмельницьку і Донецьку області. Серед учасників виявилося два майстри спорту і кілька сильних кандидатів у майстри.


До останнього туру було незрозуміло, хто стане переможцем. Доля золота визначалася в партії між 15-річним першорозрядником зі Жмеринки Владиславом Полігасом і досвідченим міжнародним майстром Віктором Гудком (Вінниця), чинним чемпіоном області серед ветеранів. У спробах виграти практично нічийну позицію Гудок поступився.

А Владислав Полігас набрав сім очок із восьми можливих і вперше в житті виграв відкрите доросле змагання, отримавши Кубок переможця. На пів-очка від нього відстали майстер ФІДЕ Олег Биковський і кандидат у майстри Дмитро Щербина (обидва з Вінниці).

На п’єдестал пошани серед жінок піднялись юні Катерина Скакун, Каріна Степанюк і тренер МДЮСШ № 6 Леся Косіч. Призерами серед дітей стали Максим Біленький, Павло Паславський (Вінниця) і Антон Горлевський (Хмельницька область).

Коментарі у Facebook