На Вінниччині затримали “чорних лісорубів”

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

За процесуального керівництва Немирівської місцевої прокуратури слідчим відділенням Немирівського ВП ГУНП у Вінницькій області повідомлено про підозру чотирьом особам у вчиненні злочинів передбачених ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 342 КК України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Вінницькій області

Під час здійснення досудового розслідування встановлено, що вказані особи протягом тривалого часу здійснили незаконну порубку 211 дерев породи «Дуб» у полезахисній лісосмузі на території Немирівського району, чим заподіяли збитки на суму понад 3 млн грн. Під час вчинення кримінального правопорушення “чорні лісоруби” викриті працівниками Державної екологічної інспекції у Вінницькій області. При затримані правопорушники вчинили опір працівникам екоінспекції та з місця злочину втекли.

Проведеним обшуком за місцем можливого переховування підозрюваних осіб вилучено автомобіль, на якому вони втекли з місця події, засоби зв’язку та знаряддя, які використовувались під час вчинення злочину. Затримано одного з підозрюваних, якому, у подальшому, ухвалою суду обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі понад 1 млн грн. Решту підозрюваних осіб оголошено в розшук.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває. Проводяться слідчі дії на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення. У разі доведення вини у судовому порядку, зловмисникам загрожує покарання від 5 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі у Facebook