Дипломат пояснив, що цікавило Росію в ‘формулі Штайнмайера’

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Незважаючи на узгодження тексту ‘формули Штайнмайера’ з Донбасу в Мінську, робити остаточні висновки про зміст документа можна буде тільки після вивчення його повного тексту.


Про це колишній представник України в політичній підгрупі на переговорах Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний заявив в коментарі BBC News Україна.

У той же час він попередив: ‘Їх (росіян – Ред.) цікавило тільки одне: щоб лідери ‘нормандського формату’ це підписали. Адже що це дає? Це дає можливість тиснути на Україну з введенням в дію закону про особливий порядок і про проведення виборів на окупованих територіях. Найголовніше – їм треба, щоб Україна підписалася під словом ‘вибори’.

‘Далі включається система виборів, які вони (росіяни. – Ред.) організують, після того забезпечується верифікація ОБСЄ. У ПАРЄ теж говорили, що Росію не повернуть, поки та не виконає певні умови. Виконала? Ні, не виконала. Так і тут’, – поскаржився дипломат.

Безсмертний також не вірить, що вирішити проблемні питання можна буде під час зустрічі в ‘нормандському форматі’.

В тренді

Рада розгляне закон про столицю і покарання за незаконне збагачення

На його думку, найкраще, що може бути на Нормандські саміті, – це якщо Зеленський нічого не підпише: ‘Не дай бог, він під цим підпишеться… Далі – хочеш миру, готуйся до війни’.

‘Помилка була зроблена тоді, коли вони замінили свою ж позицію соціально-гуманітарних програм на дискусії навколо ‘формули Штайнмайера’. Їх просто зловили на цей гачок. Наживкою була процедура обміну, він і запустив цей маховик’, – поскаржився Безсмертний.

Новини ‘Сегодня’ повідомляли, що в Берліні побачили прогрес на шляху до миру в зв’язку з узгодженням ‘формули Штайнмайера’ в Мінську. Про це заявив міністр закордонних справ Хайко Маас, коментуючи угоду Тристоронньої контактної групи щодо тексту ‘формули’.

Коментарі у Facebook