Затримали на хабарі: На Вінниччині депутат облради з “Укропу” обіцяв вирішити проблему з орендою за 300 доларів.

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У середу, 5 лютого, правоохоронці затримали “на гарячому” депутата Вінницької обласної ради на хабарі у 300 доларів США. Він одержав одну перший платіж у вигляді неправомірної вигоди за надання у користування нежитлових приміщень у будівлі, що перебуває у власності територіальних громад Вінницької області, розташованого на території міста Вінниці та безперешкодного користування ними підприємцем в торгівельних цілях.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Вінницькій області

Як зазначається на сайті підозрюваний є заступником начальника  одного з управлінь апарату Вінницької обласної ради. Ймовірно, правопорушник – депутат обласної ради від фракції “Укроп” Бородій Олексій Ігорович, який займає посаду заступника начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної Ради. Також службовець органів місцевого самоврядування входить до міжфракційного депутатського об’єднання “Антикорупційний рух” у Вінницькій обласній Раді

У кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, у тому числі проводиться ряд оглядів та обшуків, допитуються заявник та свідки.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3  ст. 368 Кримінального кодексу України, та обрання останньому запобіжного заходу.

Довідково: ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України –  одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди. За вказаний злочин передбачене покарання у виді  позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі у Facebook